Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr zalmfilet (diepvries)
300 gr kabeljauwfilet (diepvries)
1 courgette, in dunne linten geschaafd
4 metalen spiesen
voor de kruidenolie:
2 eetlepels platte peterselie
2 eetlepels dille
2 eetlepels bieslook
2 teentjes knoflook, geperst
6 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper
Per spies gebruik je 3 blokken zalm, 2 blokken kabeljauw, en 3 courgetterolletjes
Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokken en doe in een kom. Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 el. over de vis. Goed doorscheppen.
Oven voorverwarmen op 200oC. Rol de linten courgette op. De spies: begin met 1 stuk zalm, courgette, kabeljauw, 1x herhalen, dan nog 1 zalm en 1 courgette. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de rest van de kruidenolie. Ca. 10 minuten in de oven. Eventueel een citroenpartje erbij serveren.
Serveer met tagliatelle met groene pesto, pijnboompitten en Parmezaan snippers. Eventueel met spinazie en spekjes erdoor.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten