500 gr kipfilet
2 el bloem
2 uien
1 rode peper
1 bosje lente-ui ( of bosui)
2 tenen knoflook
3 el ketjap manis (zoet)
3 el ketjap asin ( zout)
1 el bruine suiker
250 gr schoongemaakte peultjes ( of boontjes)
1 pak udon noodles (270 gr)
Handje cashewnoten
Olie
Snijd de kip in niet al te grote stukken zodat het steaks makkelijker mengt met de noodles.
Bestrooi kip met peper, zout en lepel bloem. Zorg dat alle stukjes kip zijn bedekt met bloem.
Snijd het groen van de lente-ui in stukjes van ongeveer 2 cm. Hak de lente-ui bolletjes, de knoflook, de uien en de peper (zonder zaadlijst) fijn.
Breng water aan de kook en kook de noodles gaar. Spoel noodles af met koud water als ze gaar zijn.
Kook de peultjes met een snufje zout gaar in ca. 6 minuten. Bak de kip in een wok. Als kip gaar is, haal je deze uit de wok en fruit je het uienmengsel gaar. Voeg nu 2 soorten ketjap, suiker toe aan uienmengsel. Voeg de kip toe en roer door. Meng cashewnoten er doorheen. De noodles en peultjes toevoegen, warm geheel goed door.
Recept Erna
Geen opmerkingen:
Een reactie posten