vrijdag 2 december 2016
Shepherd's pie
Voor 4 personen
2 el olijfolie
500 gr rundergehakt
2 winterwortels in blokjes
1 gesnipperde ui
2 prei , in ringen
2 tenen knoflook, fijn
2 el tomatenpuree
2 el bloem
350 ml runderbouillon
1 el worcestersaus
Hacheekruiden
Voor de puree
750 gr aardappels
50 gr boter
2 dl warme melk
Peper en zout
Verhit de olie en bak gehakt rul, flink kruiden met hacheekruiden. Schep uit de pan en laat vet in de pan. Fruit in dit vet de ui, wortel, prei en knoflook. Voeg tomatenpuree en bloem toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe. Doe gehakt erbij en breng op smaak met worcestersaus, zout en peper. Laat even stoven tot saus iets dikker is. Doe het dan in een schaal.
Kook de aardappels met zout. Giet ze af, stoom ze even droog en stamp fijn met boter. Giet de warme melk er beetje bij beetje bij. Peper en zout toevoegen. Verdeel de puree over gehaktmengsel. Bestrooi met paneermeel en paar klontjes boter. Zet 20-25 minuten in voorverwarmde oven van 200 graden.
Recept Liesbeth
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)

Geen opmerkingen:
Een reactie posten