zaterdag 30 augustus 2014

Toetje Jelly

Witte chocolade parfait met seizoenfruit
Voor 8 porties:
2 eetlepels suiker
5 eetlepels water
300 gr witte chocolade in stukjes
3 eieren gesplitst
3 dl. slagroom
 
Gebruik vormpjes waar je eenvoudig de “ijstaartjes” na invriezen uit kunt halen. Eventueel kan de parfait ook worden gemaakt in een cakevorm bekleed met huishoudfolie, en in plakken worden geserveerd.
Doe de suiker en het water in een pan. Verwarm de pan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat ong. 2 minuten inkoken tot een siroop. Haal de pan van het vuur.
Roer de chocolade door de siroop tot hij gesmolten is en een glad mengsel ontstaat. Even laten afkoelen.
Klop de eierdooiers door het chocolademengsel. Laat helemaal afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de chocolade. Klop de eiwitten stijf en spatel ze er ook door. Schenk in de vormpjes en zet 1 nacht in de vriezer. Haal 15 minuten voor serveren uit de vriezer.
De vruchten heb ik gemaakt door aan eigengemaakte gemengde vruchtenjam verse aardbeien, bramen en frambozen toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten