Ingrediënten
200g buffel mozzarella
200g tomaat, in blokjes gesneden
200g rode puntpaprika, in blokjes gesneden
200g aardappelen, in blokjes gesneden
½ preistengel, in rondjes gesneden
2 grote knoflooktenen
1 liter bouillon, of 2 bouillonblokjes
2 el olijfolie
bosje verse oregano
peper en zout
Bereiding
· Bak de groenten samen met het gehakte knoflook op een laag vuur in een kookpan in de olijfolie. Voeg na 5 minuten 1 liter bouillon toe (de groenten moeten net onder staan). Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Mix soep in blender tot een gladde soep en breng eventueel op smaak.
· Verdeel de in blokjes gesneden mozzarella over de soepkommen en giet de iets afgekoelde soep er overheen. Bestrooi met fijngehakte oregano (deze had ik zelf al op het laatst in de blender bijgevoegd) en serveer meteen met brood of crostini. Evt. even een teentje knoflook over de crostini wrijven.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten