maandag 30 december 2019

Courgettepasta en pannetje met kio uit de oven

                                          Courgettepasta met rode tapenade en pijnboompitten
3 courgettes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 pakje verse tapenade of 4 el rode pesto
150 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
1 hand pijnboompitten, geroosterd
Geraspte Parmezaanse kaas

Was de courgettes, droog ze af en maak er slierten van. Fruit de ui en de knoflook in de olie op laag vuur. Voeg de courgetteslierten toe en schep om. Voeg naar een paar minuten de tapenade of pesto toe en roer het goed om. Warm de tomaatjes een paar minuten mee en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer met de geraspte kaas.

                                                   Kip uit de oven
600 gr kipfilet
3 el boter
2 el olijfolie
3 teentje geperste knoflook
snufje gedroogde chilipeper
1 glas witte wijn
200 gr crème fraiche
80 gr fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaatjes
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 tl tijm, 1tl oregano,1 tl rozemarijn
handvol verse fijngesneden basilicum

Verwarm de oven op 180 graden
Wrijf kip in met zout en peper. Smelt 2 el boter en 1 el olijfolie in pan. Voeg kip toe en bak goudbruin aan beide kanten en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn, crème fraiche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet vuur lager, laat sudderen tot saus dikker wordt.
Doe alles in ovenschaal en zet 25-30 minuten in oven.

Erna


Geen opmerkingen:

Een reactie posten