woensdag 6 maart 2019

Voorafje Erna

Geitenkaas quiche;
Kooktijd: 30 min.

Extra tijdsinformatie:
30 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de vijgen in vieren, de uien in parten en rasp de geitenkaas. Meng de geraspte geitenkaas, eieren en crème fraîche. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng het ei-kaasmengsel op smaak met zout en peper en citroenrasp.
Bekleed vier quichevormpjes met bakpapier en daarna met bladerdeeg. Schep de vulling in de quichevormpjes en verdeel de parten vijg en rode ui over de vulling. Bak de quiches 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Kook de bimi 5 minuten en spoel af onder koud stromend water. Houd de halve granaatappel boven een diepe kom, tik met een houten lepel tegen de schil en vang de pitjes op in een kom. Meng de bimi met de eikenbladslamelange, granaatappelpitjes, walnoten en het citroensap. Breng de salade verder op smaak met wat olijfolie, zout en peper.
Serveer de quiches met de frisse salade.
Tip: garneer met verse tijm.
Mini paddenstoelenwellingtons met cranberrysaus
Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:
25 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
Doe de cranberry’s samen met 100 ml water, rietsuiker en tijm in een pannetje en laat 15 minuten op laag vuur doorkoken.
Hak de paddenstoelenmix grof en snipper de rode ui. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen en rode ui. Pers de tenen knoflook uit boven de pan en meng door de paddenstoelen. Haal de pan van het vuur af.
Hak de peterselie fijn en verkruimel het brood. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de peterselie, citroenrasp, het brood en 3 eetlepels cranberrysaus door het paddenstoelenmengsel. Voeg een ei en de crème fraîche en peper en zout toe.
Leg 4 vellen bladerdeeg op een bakplaat. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de 4 bladerdeegvellen en houd een centimeter van de rand vrij. Leg op elk gevuld bladerdeegvel een nieuw vel en vouw de randjes rondom dicht. Druk de randjes extra dicht met een vork. Kluts een ei los en bestrijk de wellingtons met ei.
Bak de paddenstoelenwellingtons 25 minuten in de oven. Serveer met de warme cranberrysaus.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten