maandag 23 maart 2015

Frambozen toetje



250 gr frambozen, vers of uit de diepvries
3 eieren
80 gram fijne tafelsuiker
200 gram mascarpone
50 gram pistaches (gepeld ongezouten)
16 Bastogne koekjes

Hou een paar frambozen achter om te garneren. Prak de rest in een kom met 20 gram suiker.
Scheid de eieren
Doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere.
Klop de eierdooiers met 50 gram suiker tot een schuimig mengsel. Doe de mascarpone erbij. Klop tot een glad en homogeen mengsel ontstaat. Hak de pistachenootjes fijn en zet ze in een kommetje apart. Sla de eiwitten bijna stijf, voeg 10 gram suiker toe en klop ze tot ze pieken trekken.
Schep de eiwitten met een houten lepel door het eierdooier-mascarponemengsel. Maak luchtige slagen. Zet het mengsel opzij.

Zet de glaasjes klaar. Verbrokkel 8 Bastogne koekjes over de 4 glaasjes. Leg er een laagje frambozen op. Dek af met een laagje mascarpone.
Verbrokkel de 8 resterende Bastogne koekjes. Leg er een laagje frambozen op en daarna een laagje mascarpone. Garneer met frambozen en pistachenootjes.
Zet de glaasjes minstens 2 uur weg voor opdiening.

Recept Erna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten